Gemeente overweegt zwembad vroeger te openen

Gemeente overweegt zwembad vroeger te openen

Schepen Koen Helsen (links) met de deelnemers van Start to Swim. Foto: mgk

Kapellen -

De gebruikers van het zwembad willen ‘s morgens meer gelegenheid om te kunnen ‘trainen’. Dat blijkt uit een audit die het gemeente heeft laten opmaken. Het bestuur overweegt om het zwembad elke dag te openen tussen 6.30 en 8 uur.

Het zwembad opende in 1980 de deuren. Tijd dus voor het gemeentebestuur om een stand van zaken op te maken en een toekomstvisie uit te werken. ‘Het onderhoud van het zwembad kost de gemeenschap elk jaar een stevige duit, maar het gemeentebestuur wenst dat het ook de volgende jaren een rol kan spelen als complex voor school- en wedstrijdzwemmen’, zegt sportschepen Koen Helsen (Open VLD). Wie een ‘zwemparadijs’ met glijbanen wil, kan nu al terecht in buurgemeente Brasschaat. Voor het gemeentebestuur blijft het bad aan de Christiaan Pallemansstraat in eerste instantie een instructie- en wedstrijdbad.

Alle Kapelse scholen, aangevuld met leerlingen van de gemeentelijke basisschool uit Hoevenen en het PITO van Stabroek zijn tijdens de daguren de hoofdgebruikers van het zwembad. Daarnaast hebben drie sportclubs er hun thuishaven. Zwemclub Iloka is hoofdgebruiker voor trainingen en wedstrijden, zowel op ochtenden als ‘s avonds. Duikclub Triton en Sport+ vullen de kalender verder op.

Uitbreiding zwemlessen

Uit de audit blijkt dat er vooral vraag is van sportieve Kapellenaars om meer te kunnen ‘trainen’ tijdens de ochtenduren. De gemeente overweegt een ochtendopening elke dag tussen 6.30 en 8 uur voor ‘baantjeszwemmers’. Nu is het bad slechts twee dagen toegankelijk. Analyse van de bezoekerscijfers leert ook dat tussen 18 en 19 uur de bezetting miniem is. Daarom wordt de avondopening binnenkort verschoven van 19 tot 21 uur.

Omdat het complex beschikt over een degelijk instructiebad, is het niet verwonderlijk dat de ‘zwemlessen’, gegeven door gebrevetteerde instructeurs, veel klanten lokken. ‘Uitbreiden van deze dienst is zeker aan de orde,’ zegt Helsen.

De gemeenteraad steunt de sportschepen in verdere initiatieven om het zwembad een nieuw ‘elan’ te geven. In het verleden werd de technische installatie van de kom volledig vernieuwd. Nu moeten de cafetaria, inkomhal en zone van de kleedkamers aangepakt worden. De eerste ontwerpen worden binnenkort verwacht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio