Doorbraak in mysterieuze moordzaak

Verdachte opgepakt van moord op Geert De Lie

Geert De Lie. Foto: edp

ZOTTEGEM -

Er is mogelijk een doorbraak in het onderzoek naar de moord op de 44-jarige motorhandelaar Geert De Lie eind 2011 in Erwetegem. Het parket van Oudenaarde en de Nederlandse Justitie melden dat dinsdag in Hoogvliet een 30-jarige Rotterdammer is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de feiten.

Geert De Lie, de eigenaar van Moto’s Geert in Erwetegem, werd op 28 oktober 2011 in zijn zaak met verschillende schoten om het leven gebracht. Moto’s Geert was die dag gesloten, maar twee mannen met Nederlands accent belden toch aan om bougies en olie te kopen.

Petra Verheecke, de vrouw van Geert, deed open en ging de gevraagde zaken halen. Toen ze terugkeerde, nam een van de daders een pistool en drukte dat tegen haar hoofd. Ook de andere man haalde een pistool boven en schoot zonder een woord te zeggen Geert De Lie neer. De man kreeg vier kogels in de buik en het hart. Daarna vluchtten de daders weg met een goudkleurige Golf met Nederlandse nummerplaat.

Vluchtwagen gevonden

Een zogenaamd Joint Investigation Team (JIT) met leden van de Federale Gerechtelijke Politie Oudenaarde en het Cold Case Team van de Eenheid Rotterdam doet nu gezamenlijk onderzoek naar de moord. Vorige maand traceerde het team nog de vermoedelijke vluchtwagen in Nederland en nu werd dus een 30-jarige verdachte opgepakt. Mogelijk kan de man in een later stadium van het onderzoek uitgeleverd worden aan ons land.

De mysterieuze moordzaak kwam in juni ook aan bod in het Nederlandse televisieprogramma Opsporing Verzocht. In ons land verspreidde de federale politie de robotfoto’s van de twee verdachten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio