Duitser blikt terug op eigen wielercarrière

Ex-renner Udo Bölts: ‘Doping was onvermijdelijk in jaren 90’

De Duitse ex-wielrenner Udo Bölts heeft zich dinsdag ongemeen hard uitgelaten over de wielerwereld in de jaren 90. ‘Zonder doping kon je niet meedoen voor de prijzen’, liet de voormalige modelknecht van Jan Ullrich op het Duitse radiostation ARD verstaan.

Wie in de jaren ‘90 wilde meedraaien in het wielerpeloton, was verplicht om doping te nemen. Dat heeft ex-renner Udo Bölts dinsdag verklaard op de Duitse radio. “Om in die tijd te kunnen meespelen in de Tour, was je verplicht doping te nemen. Het was eigenlijk onvermijdelijk. Het gold voor iedereen in het peloton”, zegt Bölts .

De drievoudige Duitse kampioen begon zich te doperen in 1996, één jaar voor hij met de Telekom-ploeg van kopman Jan Ullrich de Ronde van Frankrijk won. In 2007 gaf Bölts toe verboden middelen gebruikt te hebben, waarna hij de professionele wielerwereld definitief achter zich liet. Over het dopinggebruik van zijn voormalige kopman wou de Duitser niets kwijt.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.