Theaterpremières, Zomerbar en films op Badboot

‘Zomer van Antwerpen’ komt op kruissnelheid

‘Zomer van Antwerpen’ komt op kruissnelheid

De Zomerbar draagt ieder jaar bij tot de sfeer. Foto: sigrid spinnox

ANTWERPEN -

Deze week komt de ‘Zomer van Antwerpen’ op volle snelheid. Zaterdag heropent de zomerbar haar deuren, en vanavond wordt in en rond de Badboot een eerste film geprojecteerd. Voorts vallen er nog enkele Belgische en wereldpremières te noteren.

De Zomer van Antwerpen lanceert vandaag enkele opvallende premières. Zo stelt de Antwerpse rasverteller Geert Hautekiet op een oud autokerkhof aan de Yzerlaan zijn nieuwste creatie ‘Het Lied’ voor.

Samen met de Nederlander André Manuel brengt hij een muzikale roadmovie, waarin twee mannen tot mekaar veroordeeld zijn in een veel te kleine wagen. Poppentheater Ultima Thule stelt dan weer de wereldpremière voor van haar stuk NERF. In samenwerking met muziekgezelschap Zefiro Torna ontwikkelde het gezelschap een poëtische voorstelling, die zich afspeelt in het hoofd van een oude man.

Ook voor deze voorstelling neemt de Zomer van Antwerpen haar publiek mee naar een opvallende locatie: het leegstaande ASIA-Magazijn in de haven.

Wie eens iets anders wil beleven kan vanavond terecht aan de Badboot waar je, al dobberend op een luchtmatras, de film Titanic kan bekijken. De komende maand worden er klassiekers als Jaws en Das Boot geprojecteerd, en ontdek je er nieuwe topfilms als De Rouille et d‘Os en Life of Pi. Wie watervrees heeft, kan gratis toekijken vanaf de rand van het zwembad. Ook later deze week staan er nieuwigheden en activiteiten gepland. Het opblaasbare lichtspektakel Miracoco, dat vanaf zaterdag op het Astridplein staat, is wellicht de meest opvallende trekpleister.

De luchtsculpturen van Alan Parkinson en zijn ‘Architects of Air’ reizen al meer dan 20 jaar de wereld rond, en stonden onder meer in het Guggenheim museum en het Sydney House. De ‘Architects’ bliezen hun installaties al drie keer eerder op in Antwerpen, maar stellen dit jaar een echt pareltje voor.

In een luchtkasteel van 48 op 28 meter kan het publiek verdwalen in spectaculaire lichteffecten, kronkelende paden en schemerige gangen.

Tenslotte wordt de Antwerpse zomer, net zoals de voorbije jaren, ingeluid door de opening van de Zomerbar op Petroleum Zuid. Met een strand, een bar, een petanqueveld en een arsenaal hangmatten wordt een verloren stukje groen omgetoverd tot dé Antwerpse zomerhotspot.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio