Chris Froome: ‘Goed dat ik geen geel pak’

Chris Froome: ‘Goed dat ik geen geel pak’

Foto: BELGA

Dinsdag werd in Nice de vierde etappe in de Tour de France gereden, een ploegentijdrit. Team Sky, met tourfavoriet Chris Froome, werd daarin derde. ‘Gelukkig pak ik de gele trui niet’, was de Britse wervelwind na afloop tevreden.

‘Ik vind het helemaal niet erg dat ik vandaag het geel niet pak. Als dat wel het geval geweest was, dan had het me maximaal een paar seconden opgeleverd, die we dan de komende dagen zouden moeten verdedigen. Dat zou verloren moeite zijn’, verduidelijkte Froome, die wel hardnekkig ontkende dat Sky de ploegentijdrit opzettelijk niet won. De zege ging naar het Australische Orica-Greenedge. Omega Pharma-Quick.Step werd tweede.

‘We hebben onderweg zo snel mogelijk gereden, zonder om te kijken’, verzekerde Froome. ‘Het doel was om geen tijd te verliezen op de concurrentie. We hebben zelfs beter gedaan, want we hebben tijd op hen gewonnen. Dat is fantastisch”, voegde de Brit, die zes seconden won op Alberto Contador, eraan toe. “Saxo is een stevige ploeg. Zes seconden beter doen dan hen, dat is sterk.’

Froome staat in het algemeen klassement zevende, met zeven seconden achterstand op geletruidrager Simon Gerrans.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.