Elite zONDER CONTRACT

Joeri Calleeuw: ‘Het was opereren of stoppen’

Joeri Calleeuw: ‘Het was opereren of stoppen’

Foto: vdb

Zedelgem -

Joeri Calleeuw bleef door een slagadervernauwing in zowel de linker- als rechterlies onder zijn niveau. Na enkele delicate operaties mag hij alweer wandeltochten maken.

Calleeuw ging begin juni een eerste keer onder het mes. De ingreep leek geslaagd, tot hij een inwendige bloeding kreeg. Wellicht werd een bloedvat van de buikwand geraakt door een drainagebuisje, met helse pijnen en koorts tot gevolg. Tijdens een spoedoperatie werd meteen ook zijn andere been onder handen genomen.

‘Ik ben heel bang geweest’, vertelt de ploegkapitein van Ventilair-Steria Continental Team. ‘Hopelijk is het de moeite waard geweest. Veel keuze had ik niet. Had ik me niet laten opereren, dan had ik moeten stoppen. Het zou op den duur ook gevaarlijk geworden zijn om te koersen. Hopelijk kan ik weer de oude worden. 100% zekerheid heb je nooit, want het waren zware ingrepen. Ik zal levenslang op controle moeten blijven gaan.’

‘Ik voel me redelijk goed’, aldus de gewezen Belgische kampioen. ‘Fietsen mag ik nog niet. Ik kan wel alweer wandelen. Het valt op dat ik snel moe ben, maar dat is normaal. Ik heb op vijf dagen twee keer een volledige narcose moeten ondergaan. Als alles goed blijft gaan, mag ik eind volgende week voor het eerst op de rollen trainen. Het is mijn bedoeling om op 25 augustus te starten op het BK. Normaal gezien zal ik dan al tien dagen voluit getraind hebben. In 2014 zou ik er graag weer volop tegenaan gaan.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.