Oud-Rode Duivel Theo Custers veroordeeld tot 7 maanden cel

Oud-Rode Duivel Theo Custers veroordeeld tot 7 maanden cel

Theo Custers Foto: Wim daneels (WDK)

Hasselt -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag de 62-jarige Theo Custers, oud-keeper van de Rode Duivels en nadien keepertrainer, tot 7 maanden cel veroordeeld omdat hij het onderhoudsgeld aan zijn ex-partner. De rechtbank heeft woensdag het verzet uitgesproken dat hij had aangetekend tegen een verstekvonnis van begin dit jaar, waarbij hij tot 8 maanden cel was veroordeeld. De achterstal was tot 38.000 euro opgelopen.

Tussen midden november 2001 en 14 maart 2012 had hij nagelaten onderhoudsgeld te betalen. In november 2001 veroordeelde het hof van beroep in Antwerpen hem voor familieverlating. Custers moest destijds per maand 250 euro aan zijn ex betalen. Uit het vonnis woensdag bleek ook dat Custers sinds het aangetekende verzet van 16 januari 2013 geen pogingen heeft ondernomen om zich in orde te stellen met de verschuldigde onderhoudsgelden. De zeven maanden celstraf dient volgens de rechtbank om de hardleerse Custers te doen inzien dat hij zich niet boven de wet kan stellen.

Naast de celstraf draait Custers op voor de gerechtskosten, een bedrag van 288 euro. Aan zijn ex moet hij 1.500 euro morele schadevergoeding en 440 euro rechtsplegingvergoeding betalen. De raadsman van zijn ex haalde aan dat Custers hoofdcoach was van onder meer Roeselare en Sporting Hasselt, maar blijkbaar nergens een officieel inkomen genoot. Hij gaf ook stages voor jonge keepertjes in zijn keeperacademie. De verdediging van Custers vertelde dat hij enkel minimale onkostenvergoedingen kreeg. De Belgische staat zou ook altijd eerst geweest zijn om gelden in beslag te nemen.

Zijn ex had hem ook rechtstreeks gedagvaard wegens bedrieglijk onvermogen, maar daarvan is hij vrijgesproken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees