Mechelse politie vindt gestolen gedenkplaten terug

Mechelse politie vindt gestolen gedenkplaten terug

De teruggevonden gedenkplaten Foto: tdr

Tienen/Mechelen/Vilvoorde -

De Mechelse politie heeft de diefstal van 30 gedenkplaten op de begraafplaats van Mechelen opgehelderd, drie verdachten zijn aangehouden.

In de nacht van 28 op 29 mei werden op de begraafplaats van Mechelen zware vernielingen aangebracht. Dieven gingen er aan de haal met 30 gedenkplaten van oud-strijders uit de Eerste Wereldoorlog. Een nacht eerder had dezelfde bende ook al eens toegeslagen op het kerkhof van Vilvoorde. Twee dagen na de feiten werd al een eerste verdachte opgepakt, drie dagen later volgden nog drie daders.

Afgelopen donderdag werd één verdachte opnieuw op de rooster gelegd, waarop de man bekende en de plaats aangaf waar de buit verstopt lag. De politie vond de gestolen gedenkplaten gisteren terig in Tienen, aan de oprit van de E40 richting Brussel. De buit lag, verdeeld over vijf zakken, verstopt in het struikgewas naast de berm van de autostrade.

Burgemeester Bart Somers reageerde tevreden: ‘Ik wil de Mechelse recherche danken voor het puike werk dat ze geleverd hebben. De resultaten tonen aan dat wij tot op het bot gaan. Dit is het resultaat van intensief speurwerk. Hiermee geven we ook een belangrijk signaal aan het crimineel circuit dat criminaliteit in Mechelen niet loont. Ook voor de Mechelaars is het belangrijk te weten welke opvolging er is gegeven aan feiten die gepleegd zijn in hun stad.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio