Beleuvenissen gaan van start met een knal

De eerste Beleuvenissen van de zomer lokte al behoorlijk wat volk. De sfeer zat er alvast in. Foto: elb

LEUVEN -

Het eerste Leuvense zomerfestival Beleuvenissen is gisteren van start gegaan. Het thema van de eerste vrijdag was folk.

Op de Oude Markt trokken een tiental doedelzakspelers de avond op gang. Verschillende folkgroepen, uit eigen land en daarbuiten, met als hoofdact Urban Trad op de Oude Markt zorgden voor een waar folkfeest.

Voor wie houdt van de combinatie folk en rock was er Blunt op het Mathieu de Layensplein. Deze Belgen stonden al op verschillende buitenlandse festivals, maar kwamen nu toch even terug naar Leuven om feest te vieren op Beleuvenissen.

Naast de folkavond staan er deze zomer twee nieuwe thema's op het programma: Franse chansons en The Best Of 25 jaar Beleuvenissen. Op 12 juli wordt er voornamelijk in het Frans gezongen. België heeft al langer een voorliefde voor dit genre, dat de jongste jaren enorm aan populariteit wint. Op deze Frans getinte vrijdagavond staan er echte topnamen op het menu zoals Sandra Kim, Jo Lemaire, Gerard Lenorman en de Compagnons de la chanson.

De vrijdag daarna is er alweer een bekend thema: Special. Zoals elk jaar wordt ook deze avond gevuld met verschillende bekende Belgische namen zoals Brahim en Natalia. Op de laatste vrijdag van juli, en de laatste dag van de Beleuvenissen, wordt het beste van 25 jaar Beleuvenissen gevierd. Een maand om naar uit te kijken, dus.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio