Gekwetste Hans Van Alphen niet naar WK atletiek

Gekwetste Hans Van Alphen niet naar WK atletiek

Foto: photo news

Hans Van Alphen zal niet deelnemen aan het WK atletiek, van 10 tot 18 augustus in Moskou. Dat bevestigde zijn entourage aan onze redactie. De tienkamper liep in maart een scheur in de ligamenten op.

'Het WK komt nog te vroeg voor Van Alphen', zo luidt het. In maart kwam hij tijdens een training bij het polsstokspringen slecht neer op zijn rechtervoet. Behalve een scheur in zijn gewrichtsbanden had hij ook een kraakbeenletsel.

 

Toch goed nieuws

'Puur medisch is er alleen goed nieuws', verduidelijkt coach Wim Vandeven. 'Het herstel verloopt prima, er vormt zich een nieuw laagje kraakbeen waar het vorige verwijderd is. Hans heeft de trainingen al een tijdje hervat, maar ondervindt nog reactie als hij de enkel te intensief belast. Op dat vlak is de progressie niet groot genoeg om twee dagen na elkaar voluit te kunnen gaan. Het heeft geen zin om aan 70% te willen starten op het WK of om onnodige risico's te nemen.'

Van Alphen hervat woensdag zoals voorzien op de Meeting International d'Athlétisme de la Province de Liège en start op zaterdag 13 juli ook in de KBC Nacht. Op beide meetings staat er een gelegenheidsdriekamp gepland, met de nadruk op werpnummers.
'Ik apprecieer het enorm dat beide meetings een sterk deelnemersveld bij elkaar hebben gezocht. Het zal goed doen om van de competitie te kunnen proeven, zeker voor eigen volk. Bij de werpnummers kan ik wel voluit gaan.'

 

Corrigeer