Wolven in Nederland?

In het Nederlandse polderdorp Luttelgeest werd gisteren een doodgereden dier aangetroffen dat verdacht veel gelijkt op een wolf. Duits dna-onderzoek moet nu uitwijzen of het om een wolf dan wel om een wolfshond gaat.

Als het overreden dier dat aangetroffen werd langs de Uiterdijkenweg in Luttelgeest inderdaad een wolf blijkt te zijn, dan is het de eerste maal dat er een wolf opduikt in Nederland in anderhalve eeuw. De laatste wolf werd in 1869 bij Shinveld waargenomen.

Er zijn al langer meldingen dat de wilde diersoort weer in Nederland aanwezig is. In april werd bij de grens met Emmen, in het Duitse Meppen, een wolf gefotografeerd. En in de weken daarvoor deden ook al geruchten de ronde dat er een wolf in Oost-Nederland zou rondwaren.

Wolven vormen zelden een gevaar voor mensen, zolang ze zich niet bedreigd voelen of gewond zijn. Voor de schapen- en geitenpopulatie in de streek is het minder goed nieuws. In 2011 slaagde een cameraploeg van het vrt-programma ‘Dieren in nesten’ er in om een wolf te filmen in de provincie Namen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees