Wielervierdaagse ten voordele van ‘Move to Improve’

Fietsen als een prof voor het goede doel

Fietsen als een prof voor het goede doel

V.l.n.r. Jeroen Lerouge, Willy Piasecki, Marieke Vervoort, Katrien Faquart, Jan Van Nueten en Jos Vervoort. Foto: lbm

Westerlo -

Vier dagen fietsen door enkele van de mooiste stukjes van ons land, professioneel begeleid als een echte wielerprof. Dat is wat Jan Van Nueten en Jeroen Lerouge aanbieden in hun Wielertour van 28 tot 31 augustus.

Jan Van Nueten verdedigde als wielerprof de kleuren van Willem II Gazelle. Hij fietste samen met klinkende namen als Rik Van Looy, Eddy Merckx, Ward Sels, Peter Post en Rinus Wagtmans. Vorig jaar organiseerde hij zijn eerste vierdaagse Wielertour door België voor geoefende wielertoeristen.

Alle deelnemers waren bijzonder enthousiast. Niet in het minst de fietsende ondernemer Jeroen Lerouge, die dit jaar mee zijn schouders onder het evenement zet. Gezien het succes van de voorbije editie, organiseren ze straks een tweede, gelijkaardig fietsevenement. Peter en meter van het project zijn Tom Boonen en Marieke Vervoort. Met ‘Move to Improve’ vonden de organisatoren hét goede doel om te steunen.

‘Move to improve’ is een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische (bewegings)problemen, voornamelijk ten gevolge van een hersenverlamming. ‘Deze kinderen vertonen een veelheid aan problemen, welke veranderen onder invloed van de groei en de motorische ontwikkeling’, zegt Katrien Faquart van het UZ Pellenberg. ‘Hersenverlamming of Cerebral Palsy (CP) is het gevolg van hersenschade die optreedt voor of tijdens de geboorte en in de eerste jaren erna. Het is een van de meest voorkomende redenen waarom kinderen moeilijkheden vertonen bij het stappen en/of bij het gebruik van de arm- en handfunctie. België telt 60.000 patiënten. Elk jaar komen er 200 bij. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk in te grijpen om alle spieren zo mobiel mogelijk te houden..’

De deelnemers van de tweede Wielertour verzamelen op dinsdag 27 augustus in Antwerpen. Daar start 's anderendaags de ronde. Het parcours leidt door het groene Limburg naar de pittige Ardense heuvels en het glooiende Brabant. Het peloton rijdt in gestrekte draf. Het tempo ligt in het bereik van elke getrainde wielertoerist. De maximum 100 deelnemers rijden in teams van een vijftal fietsers.

De individuele deelnameprijs bedraagt 695 euro, all-in. Dat betekent vier overnachtingen met stevig ontbijt in comfortabele hotels, lunch en bevoorrading onderweg, fiets- en vrijetijdskledij, begeleiding door motards en bijstand van een ambulance, dokters, masseurs, fietsherstellers, sportdirecteurs en een bezemwagen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio