ATLETIEKEK BELOFTEN IN TAMPERE - Hoogspringster Hanne Van Hessche droomt van 1,90 meter

‘Graag bij de top acht’

‘Graag bij de top acht’

Hanne Van Hessche: ‘Hoogspringen is een continu gevecht tegen de centimeters.’ Foto: vel

Ronse/Oudenaarde/Gent -

Hanne Van Hessche heeft al een hele staat van verdiensten opgestapeld. De bij ASV Oudenaarde aangesloten hoogspringster wil dan ook deze week het beste van zichzelf geven op het EK voor beloften in het Finse Tampere.

Hanne Van Hessche verdiende haar selectie voor het beloften-EK deze winter in Gent. In de Topsporthal wipte de ASVO-atlete begin januari over 1,88 meter, één centimeter hoger dan haar outdoor record, dat nu al van 2009 dateert.

‘Dit seizoen ging ik Duitsland over 1,84 meter. Maar er waren nog probleempjes met de aanloop. Daar hebben we de voorbije weken dan ook hard aan gewerkt.’

Van Hessche verbleef nog tot zaterdag op stage in de buurt van Malaga in het Spaanse Nerja, waar ze haar springconditie verder verfijnde. Daarna kreeg ze een paar dagen de tijd om alweer nieuwe koffers klaar te maken en het vliegtuig richting Finland te nemen.

‘Hoogspringen is inderdaad een continu gevecht tegen de centimeters’, beseft Van Hessche maar al te goed. ‘In het begin van het seizoen is een sprong over 1,80 meter al een mooi resultaat, maar naarmate de weken vorderen, start de drang naar almaar hoger en hoger. En zo kan een wedstrijd al eens op een frustratie eindigen. Maar dan weten we meestal ook waaraan we moeten werken.’ Intussen kan Van Hessche al een mooi internationaal palmares voorleggen. In 2010 werd ze vierde op het junioren-WK in het Canadese Moncton. Een jaar later pakte ze op het beloften-EK in Ostrava de negende plaats.

‘Het zal er in Tampere in de eerste plaats op aan komen om de kwalificaties te overleven’, vervolgt ze. ‘Van dan af is uiteraard alles mogelijk. Hoe dan ook zou ik er graag in de top acht eindigen. Hoe hoog ik precies kan geraken, weet ik echt niet. Maar het magische getal van 1,90 meter blijft almaar in mijn hoofd spelen. Allemaal een kwestie van krachtinzet bij het omhoog komen, maar zeker ook van techniek om, eens boven de lat, geen foutjes meer te maken.’

Ook Zenobie Vangansbeke, die eigenlijk nog geen enkele internationale confrontatie miste, trekt naar Tampere. De atlete van AC Meetjesland, die zaterdag haar beste tijd op de 800 meter verpulverde, komt er in de 1.500 meter uit. In Nijmegen bleef ze met een tijd van 4.16.48 ruim onder de limiet.

In het kogelstoten kunnen we dan weer rekenen op Jolien Boumkwo van RC Gent, die in Ninove een worp van 15,39 meter op de tabellen bracht. Seppe Thijs, dit seizoen voor het eerst in zijn carrière onder de 47 seconden op een baanronde, is dan weer naast onder meer Dylan Borlée één van de teamleden van de estafette 4 x 400 meter.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.