Nieuwe bestuursploeg KU Leuven bekend

Leuven -

Het aantreden van kersvers rector Rik Torfs op 1 augustus brengt ook een nieuwe beleidsploeg met zich mee aan de KU Leuven.

Na de geruchtenmolen die eind juni op gang was gekomen door de carrièrewissel van senator en Leuvens gemeenteraadslid Danny Pieters, die getipt werd als de nieuwe vicerector Humane Wetenschappen, heeft de KU Leuven nu uitsluitsel gegeven over de ploeg die op 1 augustus aantreedt.

Het dagelijkse bestuur van de alma mater komt in handen van acht vicerectoren, die samen het gemeenschappelijk bureau vormen.

De acht namen waren al uitgelekt, maar worden nu officieel bevestigd.

Vicerectoren Georges Gielen (Wetenschap en Technologie), Wim Robberecht (Biomedische Wetenschappen) en Danny Pieters (Humane Wetenschappen) werden door de inrichtende overheid aangeduid. Vicerectoren Didier Pollefeyt (Onderwijsbeleid), Liliane Schoofs (Onderzoeksbeleid), Rik Gosselink (Studentenbeleid), Katlijn Malfliet (Cultuur-, Diversiteits- en Duurzaamheidsbeleid), en Marc Depaepe (KU Leuven Kulak) werden door de raad van bestuur benoemd.

Een breuk met het verleden is het verdwijnen van de bevoegdheid Internationaal Beleid, waargenomen door voormalig vicerector Bart De Moor. In de plaats komt Cultuur-, Diversiteits- en Duurzaamheidsbeleid. De benoemde bestuursploeg wordt aangevuld door Jan Beirlant, die als rectoraal adviseur zal instaan voor de verdere ontwikkeling van het internationale netwerk van Kulak en de contacten met de naburige regio‘s. In een persmededeling danken de inrichtende overheid en de raad van bestuur het huidige gemeenschappelijk bureau, voor het werk dat het de afgelopen vier jaar onder leiding van Mark Waer heeft geleverd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio