Seks & Relaties

Belg heeft bijna negen keer per maand seks

Belg heeft bijna negen keer per maand seks

Met 8,8 keer per maand scheert de Belg geen hoge toppen wat betreft zijn seksleven. Alleen wat overspel betreft, steken we boven het gemiddelde uit. Dat blijkt uit de eerste seksatlas, samengesteld door twee Franse geografen, waarover De Morgen vandaag bericht.

Belgen zijn iets ouder dan zeventien wanneer ze het eerst seks hebben en doen het daarna gemiddeld 8,8 keer per maand. Daarmee scoren we slechter dan de Fransen (tien keer per maand), de Britten (9,8 keer per maand) en de Nederlanders (9,6 keer per maand), maar net iets beter dan de Duitsers (8,7 keer per maand). Met 11 keer per maand zijn de Grieken de actiefste Europeanen in de slaapkamer, de Zweden komen laatst met 7,7 keer per maand. Het wereldwijd gemiddelde ligt op 103 vrijpartijen per jaar, goed voor zo’n twee keer per week.

Wel opvallend: we laten alleen Parijs achter ons met het aantal mensen dat ingeschreven staat op datingsites voor mensen die op zoek zijn naar een minnaar. Een mogelijke verklaring daarvoor is de Brusselse expatgemeenschap, waar mannen en vrouwen ver weg van hun gezin leven. De overspellijst is gebaseerd op basis van standplaats, zodat ook niet-Belgen die in ons land wonen meegeteld worden.

De Wererldatlas van de seksualiteit is het werk van Nadine Cattan, directrice van het Franse onderzoeksinsitituut CNRS en Stéphanie Leroy, verbonden aan de Universiteit Paris Est-Créteil.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees