Nederlandse toeriste wekenlang misbruikt en mishandeld in Australië

Nederlandse toeriste wekenlang misbruikt en mishandeld in Australië

Foto: shutterstock

Een jonge Nederlandse toeriste is eind vorig jaar in een hotel in het Australische Melbourne wekenlang vastgehouden en op gruwelijke wijze misbruikt en mishandeld. Een stel zou de vrouw gevangen hebben gehouden als seksslavin.

De zes weken durende beproeving van de naar verluidt 21-jarige vrouw is deels vastgelegd op video. Ze zou tussen midden november en eind december onder meer zijn verkracht, geketend, gemarteld en met de dood bedreigd. Naar eigen zeggen voelde ze zich ‘gebrainwasht’ en werd ze verplicht etensresten te eten om te overleven. De aanklagers hebben liefst 450 uur aan beeld dat moet worden bestudeerd, meldden Australische media vrijdag.

Hoofdverdachte Alfio Anthony Granata (46) is beschuldigd van 62 verkrachtingen, 94 aanrandingen en 10 doodsbedreigingen. Zijn partner, de 32-jarige Jennifer Mary Peaston, is ook verdachte. De gruwelijkheden eindigden pas toen de Nederlandse vrouw Granata op eerste kerstdag neerstak. Zelf zou de Nederlandse een zelfmoordpoging hebben gedaan.

De vrouw en de verdachte belandden beiden in het ziekenhuis. De Nederlandse toeriste moest daar vier weken blijven. De verdachten zijn al in februari gearresteerd en aangeklaagd, aldus Australische media. Het drama zou zich hebben afgespeeld in het Rydges Bell City-hotel in Melbourne. De vrouw zou het stel hebben gekend, maar zou in november tegen haar wil zijn opgesloten.

Granata verscheen vandaag voor het eerst voor een rechtbank, waar zijn advocaat erop aandrang snel een proces te beginnen ‘omdat zijn cliënt in hechtenis snel wilde weten wat hem ten laste wordt gelegd’.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees