Gezochte Belgische terrorist gearresteerd in Kenia

Drie in Europa gezochte lieden, onder wie een Belg, zijn vrijdag in Kenia voor de rechter verschenen omdat ze illegaal het land zijn binnengekomen, aldus het Keniaanse gerecht. De aanhouding gebeurde op basis van een door België uitgevaardigd internationaal aanhoudingsbevel voor terrorisme.

Uit de documenten die aan de rechtbank van de Keniaanse badplaats Malini voorgelegd werden, blijkt dat het om twee Fransen en een Belg (Mustafa Bouyabaren) gaat. De drie verdachten hebben toegegeven dat ze illegaal Kenia zijn binnengekomen. Twee Kenianen zijn dinsdag, net als de drie Europeanen, aangehouden en worden ervan beschuldigd hen onderdak verleend te hebben. Zij pleitten echter onschuldig.

Nog volgens de rechtbankdocumenten zou het drietal in april 2011 een eerste keer het land zijn binnengekomen, met visa die een maand geldig waren. Daarop zouden ze naar Somalië getrokken zijn. In dat land strijdt de islamistische al-Shabab, een aan Al Qaeda gelieerde groepering, al jaren tegen het centrale gezag in Mogadishu. Volgens een Europese diplomatieke bron kwamen ze uit Somalië toen ze in Malindi aangehouden werden.

Corrigeer

MEER NIEUWS