Nog eens 5 gewonden bij stierenloop Pamplona

Bij de stierenloop in Pamplona in het noorden van Spanje zijn zondag nog eens vijf mensen gewond geraakt. Dat zeggen de hulpdiensten. Ook zaterdag raakten al 23 mensen geblesseerd, waarvan één iemand ernstig.

In de straten van Pamplona in het noorden van Spanje werden om 8 uur zes stieren losgelaten op de menigte voor de achtste en laatste 'encierro' van San Fermin, het feest dat in Pamplona negen dagen lang duizenden Spaanse en buitenlandse bezoekers trekt.

 

De stieren legden het 848,6 meter lange parcours af in 2 minuten en 16 seconden, wat erg snel is. Vijf mensen raakten daarbij gewond, onder wie een 23-jarige Australische vrouw. Ze werden opgenomen in het ziekenhuis,

Zwaargewonde op zaterdag

Zaterdag liepen bij een opstopping twee van de zes stieren op de mensen in. Dat gebeurde op het moment dat de lopers zich verzamelden aan de ingang van de arena, het aankomstpunt van de koers en een van de gevaarlijkste plekken van het 848 meter lange parcours door de straten van het stadje.

Bij de opstopping raakten 23 mensen gewond, onder wie een Spaanse renner van 19 die er volgens het ziekenhuis van Navarra ernstig aan toe is.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees