Jonathan Borlée: 'Nee, ik ben niet wanhopig'

Jonathan Borlée: 'Nee, ik ben niet wanhopig'

Foto: belga

Op zijn favoriete 400m lukt het voorlopig niet voor Jonathan Borlée. Een beetje tekenend voor de Nacht van de Atletiek, die geen bijkomende WK-gangers opleverde. Jonathan Borlée klokte af in een voor hem wel heel matige 45.62, en een derde plaats.

‘Ik heb nochtans een goed gevoel’, zegt Jonathan Borlée. Hij leek met een geslaagde 300m, eerder deze week in Luik, op de goede weg. ‘Die heeft me gerustgesteld’, zegt hij. Maar niet op de afstand waarop het moet gebeuren op het WK in Moskou, midden augustus. Jonathan Borlée: ‘Het is ook niet fijn dat ik mijn beste niveau niet haal op 400m. Maar ik ben niet wanhopig of ongerust.’

Toch heeft hij al een plan-B in gedachten. Stel dat hij geen aanvaardbaar niveau haalt – 45 seconden of beter – en weinig kan uitrichten op het WK in Moskou, sluit hij niet uit dat hij kiest voor 200m op dat WK. ‘Op het BK, volgend weekend, probeer ik wel al de limiet op 200m te lopen, maar het is nog niet zo dat ik nu de individuele 400m al laat vallen. Ik ga er nog altijd van uit dat ik mijn beste chrono’s op 400m kan benaderen tegen het WK.’

Geen Kevin Borlée gisteren in Heusden. Net zoals in Luik paste hij. Kevin, die net als Jonathan dit seizoen een aantal meetings afzegde om deftig te kunnen doortrainen, verkoos om zijn stage in het Zuid-Franse Valbonne nog iets te verlengen. Op de Belgische kampioenschappen, volgend weekend, wil hij weer boven water komen, en laten zien dat er op het WK in Moskou, de tweede helft van augustus, rekening met hem moet worden gehouden. Net zoals vorig jaar, toen hij een wereldchrono uit zijn sloffen schudde in het Koning Boudewijnstadion, in de aanloop naar de Olympische Spelen van Londen 2012.

Over het WK in Moskou gesproken: in Heusden worden wedstrijd vaak op maat gesneden, met aangepaste hazen, om Belgen naar internationale kampioenschappen te loodsen. Gisteren leverde dat welgeteld nul WK-gangers op. Nog enkele weken – eind juli wordt de selectielijst afgesloten, en dan zal pas echt duidelijk worden wat de Belgen kunnen doen op het WK. 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.