De Sutter nieuwe spits van Club Brugge

De Sutter nieuwe spits van Club Brugge

Foto: VDB

Tom De Sutter speelt de komende vier seizoenen voor Club Brugge. Hij komt over van concurrent Anderlecht. Beide clubs kwamen gisteren tot een principeakkoord. De transfer wordt maandag bekrachtigd indien De Sutter positieve medische tests aflegt.

De Sutter sluit normaal gezien aan bij de A-kern, na de terugkeer van de spelersgroep uit Manchester. De eerste kennismaking met de Clubsupporters isgepland voor vrijdag wanneer Club aantreedt tegen Wolfsburg tijdens de Brugse Metten, telt Club op zijn website.

Sportief manager Arnar Grétarsson is in de wolken met de komst van de 28-jarige spits.
'Hij kent de Belgische competitie als zijn broekzak. Club Brugge doet er een uitstekende zaak aan. Tom is als diepe spits zeer balvast. Hij is een winnaar en een profspeler in hart en nieren. Ook heel belangrijk is dat onze nieuwe spits op een boogscheut van het Jan Breydelstadion woont. Hij speelt straks letterlijk en figuurlijk in zijn achtertuin', aldus de Ijslander.

Alin Stoica is de laatste speler die de overstap van Anderlecht naar Club Brugge maakte, Gert Verheyen ging hem voor. 'Het is natuurlijk niet makkelijk om van de Brusselse aartsvijand naar Club te komen', aldus Verheyen op de Clubwebsite. 'Maar ik heb het me nooit beklaagd. De fans hebben mij onmiddellijk aanvaard en door hen heb ik een geweldige carrière kunnen uitbouwen. Ik geloof er in dat Tom net als ik een sterkhouder van Blauw-Zwart wordt. Ik wens hem alvast alle geluk toe.'

 

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.