Celebs

'Glee'-acteur Cory Monteith (31) onverwacht overleden

'Glee'-acteur Cory Monteith (31) onverwacht overleden

Foto: REUTERS

De Canadese acteur Cory Monteith is zaterdag dood teruggevonden op een hotelkamer in Vancouver. Monteith werd slechts 31 jaar oud en raakte bekend door zijn rol als Finn Hudson in de populaire Hollywoodserie 'Glee'.

De politie van Vancouver bevestigde het nieuws zaterdag via een live stream, nadat op sociale media al geruchten circuleerden over een overdosis drugs. De doodsoorzaak is echter nog niet bekend en zal maandag na de autopsie worden toegelicht. De acteur kampte wel al langer met verslavingsproblemen, in maart en april zou hij vrijwillig zijn opgenomen in een afkickkliniek.

Monteith verbleef sinds 6 juli in het Fairmont Pacific Rim Hotel in de Canadese stad Vancouver en zou zaterdag hebben uitgecheckt. Toen hij na de middag echter nog niet was opgedaagd aan de receptie, vond het hotelpersoneel de acteur dood terug op zijn kamer. Hij zou toen al enkele uren dood zijn geweest. Volgens camerabeelden van het hotel had de acteur eerder op de avond nog bezoek, maar was hij alleen op het moment van zijn overlijden.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees