Vlaams Parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) ondergaat open hartoperatie

Vlaams Parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) ondergaat open hartoperatie

Foto: BELGA

Zaventem -

Vlaams Parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) ondergaat maandag een open hartoperatie in het UZ Leuven Gasthuisberg. Dat meldt de 63-jarige politicus zondag op zijn website. Van Rompuy zal na de ingreep ongeveer twee maanden herstelperiode nodig hebben. De politicus met de langste staat van dienst in het Vlaams Parlement wil terug fit zijn tegen september voor het nieuwe politieke jaar, zo klinkt het.

‘Maandag 15 juli word ik opgenomen in de kliniek UZ Leuven Gasthuisberg afdeling cardiologie voor een open hartoperatie. De herstelperiode zal ongeveer 2 maanden duren. Ik hoop mijn activiteiten als Vlaams Parlementslid en schepen in Zaventem te kunnen hernemen in de loop van september bij de herneming van het politiek jaar’, zegt Van Rompuy ook aan persagentschap Belga.

In mei werd Van Rompuy samen met enkele afgevaardigden nog gelauwerd in het Vlaams Parlement voor zijn lange staat van dienst. Zijn eerste nationale mandaat nam hij op in het Europees Parlement (1981-1984). Van 1985 tot 1995 zetelde hij in de Kamer, van 1991 tot 1995 als CVP-fractievoorzitter. Van 1995 tot 1999 was hij Vlaams Minister van Economie, KMO, Landbouw en Media. Daarna werd hij opnieuw fractieleider voor de christendemocraten (CD&V), tot 2004. Sindsdien zetelt hij opnieuw als Vlaams Volksvertegenwoordiger.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees