Zweed wint GP Falsterbö, Philippaerts wordt zevende

Zweed wint GP Falsterbö, Philippaerts wordt zevende

Foto: Photo News

De Zweed Jens Fredricson heeft met Lutanic de zege thuisgehouden in de 5-sterren Grote Prijs van Falsterbö. Ludo Philippaerts zat met Challenge vd Begijnakker eveneens in de barrage maar ze stootten één balk af en eindigden zo zevende.

De barrage werd in Falsterbö afgewerkt met elf combinaties, waarvan er zeven foutloos door de eerste ronde waren gekomen. Uiteindelijk zouden er daarvan zes een dubbele nulronde rijden. Jens Fredricson finishte met een tijd van 48.95 het snelst voor de Duitser Marcus Ehning (49.62) met Copin vd Broy en de Nederlander Jeroen Dubbeldam (51.37) met Utasha.

Copin vd Broy is het paard waarmee Gregory Wathelet in 2011 de Wereldbekermanche van Mechelen won; enkele uren later werd Copin vd Broy naar de Duitse stal van Marcus Ehning overgebracht. Nicola Philippaerts was dit jaar onfortuinlijker dan in de vorige editie, die hij won met Carlos, het paard dat hij later verkocht aan een Deense amazone. Hij verwierf op die manier wel de status van jongste winnaar aller tijden van de Grote Prijs van Falsterbö. Nu sprong hij met Cortez 8 strafpunten bij elkaar in ronde 1. (belga)

Corrigeer