Atletiekek u23

Jeroen Vanmulder met record naar vijfde plaats

Jeroen Vanmulder met record naar vijfde plaats

Jeroen Vanmulder Foto: Belga

Leuven -

Op het EK voor U23 in het Finse Tampere is Jeroen Vanmulder vijfde geworden met 7,79 meter, een evenaring van zijn record. Hanne Claes slaagde er niet in om de finale van de 200 meter te halen.

Jeroen Vanmulder baande zich een weg naar de finale met een 7,59m-sprong in de schiftingsreeksen. Daarmee stond de Dilbekenaar op de vierde plaats van de finalisten.

Vanmulder opende met een uitstekende 7,56m, waarmee hij meteen in de top acht stond. Bij zijn tweede sprong haalde de meerkamper fel uit. Hij landde op 7,79 meter, een evenaring van zijn record, dat hij zowel indoor als outdoor had laten optekenen.

Vanmulder stevende zo af op de bronzen plak. Maar na drie ronden moest hij een plaats inleveren. Bij zijn vijfde sprong kwam Jeroen met 7,70 meter nog aardig in de buurt. Beter deed hij echter niet meer. In de laatste ronde sprong de Oekraïner Nelevda eveneens 7,79 meter, en omdat zijn op één na beste sprong 7,78m bedroeg, tegen 7,70m voor onze landgenoot, eindigde Vanmulder uiteindelijk op een weliswaar uitstekende vijfde plaats. De Spanjaard Caceres won het concours met een onaardse 8,37 meter.

Hanne Claes verging het minder goed. Opdracht in de halve finale (de reeksen werden geschrapt) was om bij de eerste twee te zijn of één van de beste twee verliezers. Claes mocht in de tweede baan in de startblokken plaatsnemen. De atletes moesten erg lang wachten op het startschot, waardoor de Leuvense sprintster geen te beste start nam. Ze liep een sterke bocht maar viel stil in de laatste rechte lijn. Ze finishte als vierde in 23.85, bij 2,1 meter tegenwind.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.