Bakelants: 'Te weinig suikers opgenomen'

Bakelants: 'Te weinig suikers opgenomen'

Foto: BELGA

Jan Bakelants toonde zich na gisteren ook vandaag in de Tour de France. Op de flanken van de Mont Ventoux sprong onze landgenoot even weg van de favorieten, maar wanneer Quintana en later Froome er aan begonnen, was het liedje van Bakelants uit. De renner van RadioShack eindigde nog wel knap 23ste.

 'Toen ik aanging, zat er toch wat snee op,' opende Bakelants zijn verhaal van de beklimming van de Mont Ventoux. 'Maar ik voelde dat ik iets te weinig suikers had opgenomen, waardoor mijn tempo iets terugviel.'

'Je merkt bovendien ook dat die echte klimmers heel wat minder wegen. Zo'n Quintana is 20 kilogram lichter, dat zie je wel als hij me voorbij rijdt,' is Bakelants duidelijk.

Voor de Belg was het zijn eerste kennismaking met de Mont Ventoux. 'Ik had hiervoor nog nooit deze beklimming gereden, maar uiteindelijk is het simpel: als je goed bent kan je hard duwen en maakt het niet uit of het nu vijf, zeven of tien procent is. En als je slecht bent, zie je af. Zo simpel is het,' aldus een nuchtere Bakelants. 'Het was natuurlijk wel leuk dat er zoveel volk langs de kant van de weg stond.'

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.