OVERZICHT. Belgen tonen zich in de achtergrond op mythische col

OVERZICHT. Belgen tonen zich in de achtergrond op mythische col

Foto: Photo News

Hoewel de Belgen niet mee waren in de vlucht van de dag, toonden onze landgenoten zich toch in deze langste etappe uit de honderdste Tour de France. Jan Bakelants liep alweer te koop met zijn goede vorm en Bart De Clercq eindige erg knap als elfde bovenop de mythische Mont Ventoux.

In het begin van de etappe probeerden zowel Thomas De Gendt als Philippe Gilbert mee te springen met de vlucht van de dag, maar beiden kenden geen succes. Toch waren de Belgen niet onzichtbaar vandaag. 

Tijdens de beklimming van de Mont Ventoux kon Jan Bakelants zich alweer niet bedwingen. Onze landgenoot sprong in de eerste helft van de beklimming weg uit het uitgedunde peloton en ging op zoek naar Sylvain Chavanel, die op dat moment aan de leiding reed. Bakelants waaide niet meteen terug, maar kreeg af te rekenen met een suikertekort en bereikte uiteindelijk toch nog knap als 23ste de top van de Ventoux.

Drie plaatsen voor Bakelants reed Maxime Monfort over de meet op de Berg des Doods. Ook Monfort reed een degelijke beklimming en mocht tevreden zijn met zijn 20ste stek. Wie helemaal uitblonk was Bart De Clercq, de renner van Lotto-Belisol liet zich opmerken door in de groep van Mollema en co het tempo te bepalen. Het leverde de Belg een knappe elfde plaats op.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.