Game Mania gaat zelfstandig verder

Game Mania, de winkels onder de groep Free Record Shop waar games werden verkocht, gaat zelfstandig verder. Het bedrijf is overgenomen door de drie oprichters van twintig jaar geleden: Peter Bergmans, Benny Cockx en Etienne Delrue, zo blijkt maandag uit een persbericht.

De groep Free Record Shop werd in mei failliet verklaard. Vorige week raakte bekend dat de keten is gered: er werd een overnemer gevonden. In België zouden in eerste instantie alle winkels een doorstart maken, goed voor de redding van zowat 700 banen.

Ook Game Mania maakte deel uit van het faillissement. Nu is bekend dat deze keten zelfstandig een doorstart maakt. Concreet zullen alle 39 winkels in ons land, inclusief het hoofdkantoor in Oelegem, hun activiteiten ongewijzigd voortzetten. In Nederland gaan in eerste instantie 51 van de 64 winkels verder.

Potentieel

‘Game Mania is de voorbije jaren enorm gegroeid en heeft ook voor de toekomst nog heel wat potentieel. We investeren daarom met volle overtuiging opnieuw in het bedrijf. Het operationele management laten we daarbij graag over aan het huidige managementteam, dat zeker in de voorbije moeilijke periode, zijn daadkracht en competentie heeft bewezen’, zegt Peter Bergmans in het persbericht.

Dinsdag zullen de vakbonden meer informatie krijgen over de overname.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees