VAB waarschuwt voor stakingsproblemen bij Italiaanse tankstations

VAB waarschuwt voor stakingsproblemen bij Italiaanse tankstations

Foto: REUTERS

Mobiliteitsclub VAB waarschuwt voor problemen bij tankstations langs de Italiaanse snelwegen. Daar wordt door Italiaanse brandstofdistributeurs gestaakt tegen hoge brandstofprijzen. VAB raadt reizigers die naar Italië rijden aan nog voor de grensovergang te tanken, of bij tankstations op de secundaire wegen in Italië, maar waarschuwt voor oplopende wachttijden door de drukte aan die tankstations.

De staking duurt van dinsdag 22.00 uur tot vrijdag 19 juli 06.00 uur. ‘De omvang van de brandstof-boycot is nog niet bekend. Wie een jerrycan met brandstof in de wagen wil bewaren, moet er rekening mee houden dat deze slechts 10 liter brandstof mag bevatten’, klinkt het dinsdag in een persbericht.

VAB wijst er ook op dat tanken aan een zelfbedieningspomp in Italië goedkoper is dan aan een pomp met bediening (servito), waar de brandstof tot 10 eurocent per liter duurder is. Op een tankbeurt van 50 liter kunnen de brandstofprijzen bovendien tot 17,45 euro duurder zijn dan in België, door bijvoorbeeld aan maximumprijzen te tanken bij een pomp met bediening.

Volgens onderzoek van de mobiliteitsclub kan tot 15 eurocent per liter bespaard worden door te tanken aan het goedkoopste tankstation, wat goed is voor een besparing van 7,5 euro op een tankbeurt van 50 liter. ’Men moet dan niet noodzakelijk bij witte tankstations tanken, maar ook bij merkstations zonder bediening kan tanken aan scherpe prijzen’, besluit de VAB.

Uit het persbericht blijkt nog dat Belgen goedkoper kunnen tanken in Luxemburg, Duitsland, Nederland en Spanje voor diesel, en voor benzine in Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Spanje.

Corrigeer

NIEUWS