Kittel en Quintana op na-Tourcriterium

Kittel en Quintana op na-Tourcriterium

De vedetten beginnen er dinsdag aan om 19 uur. Foto: avr

Roeselare -

De Duitse sprintbom Marcel Kittel en berggeit Nairo Quintana uit Colombia zijn de twee eerste grote namen die op dinsdag 23 juli het traditionele Roeselaarse na-Tourcriterium zullen kleuren.

Een Duitser met al drie ritoverwinningen in de Ronde van Frankrijk én een Colombiaan die in het hooggebergte gele trui Froome het vuur aan de schenen legt: dat zijn de twee eerste grote vedetten voor het Roeselaarse na-Tourcriterium op dinsdag 23 juli. Marcel Kittel (Argos-Shimano) en Nairo Quintana (Movistar) - momenteel in de witte trui als beste jongere - hebben hun contract voor de wedstrijd in de Rodenbachstad al op zak.

Ook de Fransman David Boucher komt aan de start in Roeselare.

Het na-Tourcriterium vindt al twee dagen na het einde van de Ronde van Frankrijk plaats en is aan zijn vierde editie toe. Eerder stonden er al toppers als Thor Hushovd, Jurgen Van den Broeck, Samuel Sanchez, Philippe Gilbert, Ryder Hesjedal en Thomas De Gendt op het podium.

Voor de vierde editie staan nogal wat nieuwigheden op stapel. Zo wijkt het na-Tourcriterium af van zijn vaste plek in en rond Krottegem. Volgende week vindt de koers plaats in het centrum van de stad. Start en finish liggen in de Sint-Amandsstraat, nabij de Moermanparking en het Deconinckplein. Onderweg rijden de renners langs onder andere de Noordstraat, de Ooststraat en de Grote Markt. Vanaf de middag wordt het parcours afgesloten.

Het criterium wordt ook gratis voor het publiek. Tot vorig jaar moesten toeschouwers nog een toegangsticket betalen.

Voor het eerst wordt vooraf ook een tijdrit gereden door profrenners. Op het parcours is er verder nog een wedstrijd voor kinderen en voor nieuwelingen. De vedetten starten om 19 uur voor hun wedstrijd van 100 kilometer. De aankomst is voorzien rond 21.30 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio