Parket onderzoekt betrokkenheid Sharia Sisters bij doodsbedreigingen

Parket onderzoekt betrokkenheid Sharia Sisters bij doodsbedreigingen

De Blokkendoos was wekenlang het toneel van protest Foto: Photo News

ANTWERPEN -

Het federale parket onderzoekt de rol van Sharia Sisters in de doodsbedreigingen die werden gericht aan leerkrachten van de Antwerpse kleuterschool De Blokkendoos. Dat bleek uit een antwoord van minister van Justitie (Open VLD) tijdens het debat in de Kamer. Het Antwerpse parket weigert intussen alle commentaar op de mogelijke betrokkenheid van de vrouwenorganisatie van Sharia4Belgium.

Minister Turtelboom antwoordde vanmiddag op een mondelinge vraag van Vlaams Belang-Kamerlid Filip De Man. Die wilde weten of het gerecht ‘eindelijk gaat optreden tegen de doodsbedreigingen tegen leraars in De Blokkendoos’.

Hij verwees daarbij ook naar het nog steeds lopende onderzoek naar de ‘kopstootmoslima’: de 24-jarige Stéphanie Djato werd op 31 mei 2012 opgepakt omdat ze weigerde haar gezichtsbedekkende niqab af te nemen en gaf een agente op het politiekantoor een kopstoot.

Volgens Turtelboom lopen er nu twee verschillende onderzoeken: ‘Het federaal parket onderzoekt de rol van de Sharia Sisters in het kader van het terrorismeonderzoek naar Sharia4Belgium. Daarnaast onderzoekt het Antwerpse parket op basis van klachten van ouders de feiten van misbruik in De Blokkendoos.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees