Celebs

Bassist van The Scabs overleden

Bassist van The Scabs overleden

Foto: vigiers

GENT -

Fons Sijmons, bassist van The Scabs, is donderdagochtend op 58-jarige leeftijd overleden aan longkanker in het Jan Palfijn ziekenhuis in Gent. Dat meldt zijn neef aan onze redactie.

De ziekte werd tien maanden geleden geconstateerd, maar afgelopen zaterdag ging het plots slechter met Sijmons. Hij trad al enkele jaren niet meer op met The Scabs.

Fons Sijmons kwam in beeld als bassist bij The Scabs toen Berre Bergen verkaste naar De Kreuners. In het begin van de jaren negentig kende de band succes met de albums ‘Royalty in Exile’ (1990), wat resulteerde in een gouden plaat, en ‘Jumping the Tracks’ (1991). Na enkele minder succesvolle jaren hield de band het in 1996 voor bekeken.

Zijn dochter is muzikante Reena Riot (Naomi Sijmons), die in 2012 de finale van de Rock Rally haalde. In een interview dit jaar vertelde ze al dat het niet zo goed ging met haar vader, die naast aan longkanker ook aan het syndroom van Korsakov leed.

 Begin april bracht zijn dochter Naomi, naar aanleiding van de lancering van haar eerste cd,  in de Charlatan het nummer Farewell, dat ze aan hem opdroeg. U kan dat filmpje hier bekijken.

 De uitvaart van Sijmons vindt plaats op woensdag 24 juli om 13.00 uur in het crematorium van Lochristi.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees