Standard zet scheve situatie recht tegen IJslandse dwerg

Standard zet scheve situatie recht tegen IJslandse dwerg

Mpoku trapte de 1-3 op het scorebord. Foto: Photo News

Standard lijkt al zeker van de volgende voorronde van de Europa League na een 1-3 overwinning tegen het IJslandse KR Reykjavik. De Rouches kwamen eerst op achterstand, maar zetten de scheve situatie net voor en na de rust helemaal recht.

Standard begon aan de wedstrijd met de elf namen die vooraf verwacht werden. Mét Mujangi Bia en nog zonder aanwinst Igor De Camargo dus. De Rouches lieten er geen gras over groeien en voetbalden al snel enkele grote kansen bijeen. Vooral sterkhouder William Vainqueur miste een opgelegde kans. Ook het vizier van Michy Batshuayi stond niet goed gericht.

In de 35ste minuut kregen de Standard-spelers dan nog eens het deksel op de neus. Finnbogason zette zich door en werkte af: 1-0. Die tegentreffer schudde de Rouches gelukkig helemaal wakker, want net geen tien minuten later bracht verdediger Kanu de bordjes in evenwicht.

Na de rust hadden de Rouches het een pak gemakkelijker. Eerst zorgde Batshuayi voor de verlossende 1-2. Enkele gemiste kansen later kon Mpoku er in de blessuretijd met een knap geplaatste vrije trap 1-3 van maken.

Er lijkt dus nog wel wat werk aan de winkel voor Standard om helemaal klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Bovendien viel Vainqueur uit met een blessure. Het is nog niet duidelijk hoe erg hij eraan toe is.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.