Nen videe met Van Pee - De Rechtvaardige Rechters

Nen videe met Van Pee - De Rechtvaardige Rechters

De Rechtvaardige Rechters legt de lat voor de collega’s die nog volgen, zeer hoog. Foto: fvv

GENT -

Tien ­dagen Gentse Feesten overleef je het best met een goed bommeke in de maag. Onze reporter Marieke Van Pee gaat de komende dagen op zoek naar de beste vidé - een Bou­chée à la reine - van de Feesten. Benieuwd of ze zich na tien dagen de koningin te rijk voelt of eerder een gepluimd soepkieken.Lees hier alles over de Gentse Feesten

De Rechtvaardig Rechters ligt in de schaduw van de Sint-Baafskathedraal. De zaak werd vier jaar geleden overgenomen door een jong koppel. Zij kiezen er duidelijk voor om hun kaart beperkt te houden, met enkele brasserieklassiekers zoals stoverij, varkenswangetjes, steak tartaar en... de befaamde koninginnehap. Die kost 16,5 euro.

Zelfgemaakte mayonnaise

Na even wachten en een lekker glas cava staat er een bord dampende, zelfbereide vol-au-vent voor onze neus. De kok heeft de klassieke vidé vervangen door een modern vierkant koekje dat op de vol-au-vent ligt. Het bladerdeegkoekje is zelfgebakken.

Ook de frieten zijn vers - en zo lekker dat we een tweede pot laten aanrukken - en de mayonnaise is zelfgeklopt. In de vol-au-vent zitten grote stukken Mechelse koekoek en de balletjes zijn gedraaid van varkens-/rundsgehakt. De balletjes werden gekookt, niet gebakken en de saus werd licht gehouden, waardoor we niet het gevoel krijgen de hele dag vol-au-vent te eten.

Enig minpuntje is dat groenteliefhebbers hier niet aan hun trekken komen. Op wat champignons in de saus en enkele plukjes peterselie na is er geen groen te bespeuren. Een blad sla of schep appelmoes was lekker geweest. Maar zeggen dat De Rechters de lat zeer hoog leggen voor hun collega’s, is niet meer dan rechtvaardig.

Lees hier de andere Gentse Feesten-Videes met Van Pee.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio