ATLETIEK

Sofie Lauwers Belgische kampioene op de 800 meter: ‘Dit is de kers op de taart’

Mechelen -

Sofie Lauwers liep een opvallende 800 meter op het Belgisch kampioenschap op de Heizel. Ze won niet alleen de 800 meter, maar lukte ook een persoonlijke besttijd.

Na een ontspannen reeks op de 800 meter waren er bij de vrouwen nog heel wat kandidaten voor de titel. Sara Segers leek de sterkste concurrente van Sofie Lauwers. De atlete liep een hele finale attent vooraan en kon in de laatste rechte lijn Sara Segers.

‘Ik had gedacht sneller te zijn dan Segers, maar een Belgische titel is wél de kers op de taart’, aldus een laaiend enthousiaste Lauwers. ‘Dit is de beloning voor veel en hard werken.’

Lauwers kon ook een hap van haar persoonlijke record halen en liep 2.09.01.

Sofie Van Accom van AC Herentals werd Belgische kampioene op de 1.500 meter. Van Accom kwam de reeksen vlot door en ook in de finale schoof ze attent mee. Op 200 meter van de aankomst leek de zilveren medaille het hoogst haalbare, maar Van Accom had nog een enorme versnelling in huis en liep Valerie Van Bogaert nog voorbij.

Titelverdedigster Sofie Daelemans heeft op het Belgische kampioenschap haar titel niet kunnen verlengen. Daelemans moest tevreden zijn met een derde plek na Kimberley Efonye en Laetitia Libert, die de titel mee naar huis nam.

Daelemans is er niet helemaal tevreden mee. ‘Ik ben op mijn waarde geklopt, de beide vrouwen liepen sneller dan mijn persoonlijke record en ik liep mijn tweede beste chrono ooit. Dus écht ontevreden mag ik niet zijn’, aldus Daelemans.

Joren Bouckaert schudde zijn ontchoocheling voor de gemiste selectie voor het Europese juniorenkampioenschap van zich af door derde te worden op het Belgisch kampioenschap 800 meter. Bouckaert liep de hele tijd attent vooraan en moest enkel Jerome Kahia en Jan Van den Broeck voor zich dulden.

Sara Aerts was met 12.95 tweede op het Belgische kampioenschap op de 100 meter horden. Aerts strandde zo voor de tweede keer op één honderste van de limiet voor het WK in Moskou.

Eline Berings van OLSE merksem werd derde in 13.28 en was niet tevreden. Berings moet ook 12.94 lopen voor deelname aan het WK, maar lijkt niet helemaal in vorm.

Mats Lunders werd op de 5.000 meter derde. Lange tijd vocht hij samen met Koen Naert voor de tweede plek, maar Lunders oogde vermoeid na zijn Europese kampioenschap. Abdel El Hachimi kon onverstoord naar de zege lopen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio