Nederlandse jongeren overvallen man in Gentse rosse buurt

GENT - De Gentse politie heeft zondagochtend zes Nederlandse jongeren gearresteerd die ervan worden verdacht een man te hebben overvallen in de Gentse rosse buurt. De jongeren hadden 155 euro cash van het slachtoffer gestolen, maar liepen tegen de lamp.

De zes jongeren, jongemannen tussen de 22 en 18 jaar oud, werden zondagochtend opgemerkt in de Zuidstationstraat, vlakbij de Gentse prostitutiebuurt, door een patrouille van de Gentse politie.

'Onze mensen waren met een anonieme wagen onderweg naar het commissariaat in Ekkergem, toen ze de zes jongeren zagen lopen in de Zuidstationstraat', zegt politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez. 'Omdat ze zich verdacht gedroegen, hebben ze onmiddellijk de achtervolging ingezet.'

Gearresteerd

De zes jongeren werden even verder staande gehouden in de Sint-Kristoffelstraat. Eén van de politiemensen zag hen nog net een pakketje onder een geparkeerde auto gooien. Het bleek om 155 euro cash te gaan, die de jongeren even daarvoor zouden hebben gestolen.

'De Nederlands jongeren wilden na de Gentse Feesten nog een bezoekje brengen aan de 'winkels' in de Schepenenvijverstraat. Daar hebben ze dan een 50-jarige man 155 euro afhandig gemaakt', zegt Gonzalez.

De zes jongeren werden gearresteerd en ter beschikking gesteld van het Gentse parket.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio