Belkin bevestigt dat Jeroen Blijlevens epo gebruikte in 1998

Belkin bevestigt dat Jeroen Blijlevens epo gebruikte in 1998

Foto: IMAGEGLOBE

De Nederlandse wielerploeg Belkin heeft woensdag bevestigd dat ploegleider Jeroen Blijlevens voorkomt op de door een Franse senaatscommissie gepubliceerde lijst met dopinggevallen uit de Tour de France van 1998. ‘We gaan op korte termijn in gesprek met Jeroen’, liet een woordvoerder van de ploeg weten.

Blijlevens is sinds 2012 ploegleider bij Rabobank en stapte mee over naar Belkin. Eerder dit jaar ondertekende hij een zogenoemde ‘verklaring van goed gedrag’ waarin werknemers van de grote Nederlandse wielerploegen en wielerbond KNWU verklaren zich nooit met doping te hebben ingelaten. Over de mogelijke gevolgen deed Belkin geen uitspraak.

Blijlevens komt voor op een lijst van renners bij wie na een hertest sporen van epo zijn gevonden. De Nederlandse ex-spurter maakte in 1998 deel uit van de TVM-ploeg, die na onder meer een inval in een hotel en de arrestatie van ploegleider Cees Priem uit de Tour stapte. Blijlevens was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Andere alsnog betrapte renners zijn onder andere de Italianen Andrea Tafi en Mario Cipollini, de Deen Bo Hamburger, de Italiaanse tourwinnaar Marco Pantani en de Duitsers Jan Ullrich en Erik Zabel. Voor een straf hoeven ze overigens niet te vrezen: de overtredingen zijn verjaard.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.