Beelden neergeschoten gangster circuleren op internet

Beelden neergeschoten gangster circuleren op internet

Foto: if

BORGERHOUT/ANTWERPEN -

Onbekenden hebben beelden van Zotte Hakim, de gangster die maandagmorgen op de Turnhoutsebaan is neergeschoten, op het internet geplaatst.

De beelden zijn genomen kort nadat Hakim El M. (35), een van de grotere jongens in het Antwerpse drugswereldje, in zijn voet en in zijn knie werd geschoten. Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer op straat ligt te kermen, terwijl tientallen mensen zich verdringen om een glimp van hem op te vangen. Een aantal omstaanders heeft het tafereel gefilmd en verspreid. Het onderzoek naar de schietpartij van maandagnacht loopt nog.

Het slachtoffer wees in eerste instantie drie broers uit Antwerpen aan als de daders achter de aanslag, maar politie en parket lieten de mannen na enkele uren weer vrij omdat er geen elementen waren die wezen op enige betrokkenheid bij de afrekening. Bronnen in het criminele circuit stellen dat Hakim El M., bijgenaamd Zotte Hakim, met meerdere mensen overhoop lag. Hakim is in 2005 veroordeeld tot 7 jaar cel als leider van de Borgerhoutse Bende van de Zonstraat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio