Vakantie

Wat je (niet) moet doen in Toscane

Van het Zwarte Woud tot de Costa Blanca ... een hele zomer lang nemen onze insiders u mee naar de populairste vakantiebestemmingen, om u hun beste tips en tricks voor een geslaagd verblijf te verklappen. Vandaag in aflevering 6: Toscane en Centraal-Italië volgens Philippe Bruneel, die al dertig jaar in de streek komt. Als zakenman en levensgenieter.

‘Cultuur, wijnroutes, besneeuwde bergtoppen, strand: het is hier gewoon té mooi.’ Philippe praat na al die jaren nog met verwondering over centraal Italië. Niet alleen fraaie schoenen maken iets in hem los. ‘Toscane is prachtig, Umbrië ongerept en de Marche, die liggen mij na aan het hart.’ In de voetsporen van Michelangelo, Petrarca, Leonardo da Vinci en Franciscus van Assisi. Dit moet je volgens hem wel of niet doen .

Doen

- Natuurreservaat Monte Conero met uitzicht over de kliffen ter hoogte van Ancona in de Marche.

- Een wijnroute volgen in Toscane of Umbrië. Een echte aanrader is de Chiantistreek afrijden met de scooter tot Greve. Stop in de kleine dorpjes, dwaal langs de kust en geniet. Van de natuur, van de rijkdom.

- Siena. de ommuurde renaissancestad.

- Maak een trip vanuit Firenze naar de omringende heuvels en het bergstadje Fiesole. Het plaatsje kijkt uit op de Arno en Firenze.

- Genieten van het agrotoerisme in de Marche.

Niet doen

- De terrassen op Piazza della Repubblica in Firenze. Heel aanlokkelijk, maar de prijzen zijn verschrikkelijk.

- Milaan. Tenzij je enkel wil shoppen.

- Zonder reservatie naar de Palio, paardenrace, in Siena trekken.

Wil je weten hoe je het beste uit de Toscaanse hoofdstad Firenze haalt? Lees dan het volledige artikel in de weekendbijlage van Het Nieuwsblad van zaterdag 27 juli.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees