Legendarische Bonten Os opent opnieuw de deuren

Legendarische Bonten Os opent opnieuw de deuren

Philippe en Veronique blazen het café, dat een geschiedenis van ruim 250 jaar heeft, nieuw leven in. Foto: rdl

Lede -

Ruim twee jaar nadat Den Bonten Os in de Molenbergstraat in Lede de deuren sloot, heeft de historische herberg nieuwe uitbaters. Zij blazen de zaak, die al een geschiedenis van ruim 250 jaar heeft, nieuw leven in.

De kersverse uitbaters Philippe Adams en echtgenote Veronique Vijverman zijn begonnen aan een behoorlijke uitdaging: geen van beiden heeft ervaring in de horecasector. Maar ze hebben er vertrouwen in. ‘We wilden er zachtjes aan inrollen en wachtten even om publiciteit te maken’, zegt Philippe. ‘Een officiële opening volgt daarom later.’

Toen de vorige eigenaars van de zaak, Carl De Kimpe en Lydie Nijs, in het voorjaar van 2011 definitief de deuren sloten om van hun pensioen te genieten, verdween ook een brok nostalgie. Generaties vonden immers hun weg naar Den Os. De afspanning heeft een geschiedenis van ruim 250 jaar, die trouwens door de Heemkundige Kring in een lijvige publicatie is vastgelegd. Tal van verenigingen zagen er het levenslicht, met als bekendste de harmonie Sint-Cecilia, de Molenberger Blaaskapelle, de studentenclub Moeder Ochsenia en de Wijncom-manderij.

Oude getrouwen

Inmiddels heeft de mond-aan-mondreclame zijn effect niet gemist. Vele getrouwen van vroeger hebben de weg teruggevonden naar de afspanning. Onder hen Freddy Van Beneden en zijn vrouw Greta Bernauw. ‘We zijn oude getrouwen van de zaak’, zegt Freddy. Ook Carl De Kimpe komt mee aanschuiven.

‘Den Bonten Os is een eet- en praatcafé’, verduidelijkt Philippe Adams nog. ‘Naast een uitgebreide keuze aan bieren en wijn, serveren we ook snacks zoals brochettes, salades en een kaasplank. Maar ook klanten die gewoon iets komen drinken, zijn meer dan welkom.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio