'Kopstuk Sharia4Belgium gesneuveld in Syrië'

Nourredine Abouallal (Abu Mujahid)

De 23-jarige Nourredine Abouallal (Abu Mujahid), één van de kopstukken van Sharia4Belgium, is in Syrië gesneuveld in de strijd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Zijn Vlaamse echtgenote Tatiana Wielandt (21) zit wellicht alleen met hun zoontje in het land, meldt haar familie.

De Merksemse moslim­bekeerlinge Tatiana Wielandt (21) volgde haar man Noureddine Abouallal begin dit jaar naar het front. Abouallal, een van de kopstukken van Sharia4Belgium die de naam Abu Mujahid heeft aangenomen, zou woensdag omgekomen zijn tijdens een gevecht.

De familie van Wielandt is inmiddels radeloos: ‘Tatiana belde ons om te laten weten dat hij is doodgeschoten. Ze is verdrietig, maar meer wilde ze niet vertellen. We vrezen dat onze dochter helemaal alleen zit in Syrië, samen met hun tweejarige zoontje’, vertelt de familie.

Abouallal was één van de kopstukken van Sharia4Belgium. Nadat Fouad Belkacem in juni 2012 in de cel werd gestopt, trad Abouallal naar voor als het nieuwe gezicht van de organisatie. In de politieke toespraken die hij op internet zette, dweepte hij met Osama bin Laden.

Corrigeer

MEER NIEUWS