Kunnen Belgen (broodnodige) punten sprokkelen in San Sebastian? - LIVE vanaf 11u20!

Kunnen Belgen (broodnodige) punten sprokkelen in San Sebastian? - LIVE vanaf 11u20!

Foto: Photo News

Zaterdag wordt in het Baskenland de 33e editie van de Clasica San Sebastian (WorldTour) gereden. Topfavoriet in deze wedstrijd met zijn Jaizkibel als scherprechter is de Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar), die ook al in 2008 won.

Volg de Clasica San Sebastian zaterdag hier LIVE van bij de start om 11u20!

Bij afwezigheid Luis Leon Sanchez, de winnaar van vorig jaar en van 2010, is Samuel Sanchez de andere Spaanse kanshebber. Bij de buitenlanders is het uitkijken naar de mannen die met een stevige conditie uit de Tour gekomen zijn. Richie Porte, Simon Gerrans, Bauke Mollema en de kopmannen van Omega Pharma-Quick.Step Sylvain Chavanel en Michal Kwiatkowski kunnen vervelende tegenstanders voor Valverde worden.

Bij de Belgen, die nood hebben aan WorldTour-punten om niet met zes maar met negen naar het wereldkampioenschap in Firenze te kunnen, is het in eerste instantie uitkijken naar Jan Bakelants. De ritwinnaar en de geletruidrager van de Tour heeft eindelijk de ‘winning mood’ te pakken en is met ambitie naar het Baskenland afgereisd. Binnen zijn ploeg kan hij rekenen op de ervaring van Haimar Zubeldia en Tiago Machado en op de steun van Belgisch kampioen Stijn Devolder.

De andere Belgen die voor punten moeten zorgen zijn Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet, de nummers één en drie in de Clasica van 2011. Van Avermaet maakte enkele dagen geleden nog indruk met zijn twee ritoverwinningen en eindzege in de Ronde van Wallonië.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.