Drie doden bij gezinsdrama in Humbeek

Drie doden bij gezinsdrama in Humbeek

Foto: mkm

HUMBEEK - In Humbeek, een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Grimbergen, zijn vrijdagmorgen drie mensen om het leven gekomen bij een schietpartij in een woning in de Driesstraat. Een man schoot er zijn echtgenote en zijn schoonmoeder neer. Vervolgens beroofde hij zichzelf van het leven. Buren hoorden vrijdagmorgen verschillende schoten en verwittigden daarop de politie. Het parket is ter plaatse en de Driesstraat is afgesloten voor het verkeer.

Het gaat om twee vrouwen en een man, maar verdere details over hun identiteit wou het parket niet vrijgeven. Evenmin kon het parket bevestigen dat het om een familiedrama zou gaan. 'Over de omstandigheden en eventuele motieven wordt voorlopig geen commentaar gegeven' zei parketwoordvoerster Fabienne Ledure. 'Ik kan enkel meedelen dat één van de slachtoffers mogelijk zelfdoding gepleegd heeft.'

Lokale bronnen meldden eerder dat de slachtoffers een bejaarde vrouw, haar dochter en diens echtgenoot zouden zijn en dat de man eerst zijn vrouw en schoonmoeder zou neergeschoten hebben met een vuurwapen om vervolgens dat vuurwapen op zichzelf te richten. In totaal zouden vijf schoten gevallen zijn.

De Driesstraat in Grimbergen is intussen al de hele dag afgesloten voor het verkeer. Politie, parket en onderzoeksrechter zijn ter plaatse afgestapt, net als het gerechtelijk labo, een afstappingsteam van de politie, een wetsarts en een expert ballistiek. Kort na de middag zijn ook drie lijkwagens aangekomen.

Het parket zou vandaag/vrijdag geen verdere informatie verstrekken over de feiten, op vraag van de onderzoeksrechter. Parketwoordvoerster Ledure deelde enkel nog mee dat de autopsieën op de drie lichamen, die zaterdag zouden uitgevoerd worden, vermoedelijk meer licht zouden werpen op de gebeurtenissen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees