WielrennenElite na-Tourcriterium in Sint-Niklaas - 25.000 toeschouwers bezoeken door regen verstoord criterium

Froome vloert Rodriguez

Froome vloert Rodriguez

Chris Froome was sneller dan Joaquim Rodriguez. Marcel Kittel won even later de groepsspurt. Foto: Eric Noens

Sint-Niklaas -

Net als vorig jaar verstoorde regen het na-Tourcriterium op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Gelukkig kon de finale in droge omstandigheden worden afgewerkt. Een late aanval van Rodriguez werd passend beantwoord door winnaar Froome.

Na een geslaagde opwarmer door een dertigtal kids met Milan Demeester (zoon van Hans), Siebe Deweirdt en Devin Van Zande als snelste spurters, maakten de BV's de geel bevlagde Grote Markt van wielerminnend Sint-Niklaas ‘onveilig’. Na een sympathieke krachtmeting werd het pleit in de spurt beslecht. Werner Dullaert haalde het met miniem verschil voor Fons De Wolf en de gewezen rassprinter uit Temse Jan Bogaert. Gewezen meervoudig wereldkampioen Theo Verschueren bereikte hijgend en puffend het einde. Omdat het (voorlopig toch) zijn laatste optreden als fietsende gentlemen was, kreeg hij als extra een passende hulde aangeboden.

Daarna was het wel opvallend lang wachten op de intrede van de gladiatoren. Een kwartier later dan gepland bij een steeds nadrukkelijkere onweersdreiging weerklonk tot tweemaal (!) toe het startschot. David Boucher, Kevin Van Melsen, Kevin Peeters, Matthias Ongena, Kenny Goossens, Stijn De Bock en Stijn Gidé toonden al direct acte de présence. Boucher en De Bock gingen onderuit op het natte wegdek maar konden weer aansluiten. De bedrijvige Ongena waagde ook nog eens zijn kans samen met Tim De Troyer, Gert Steegmans, Jasper De Buyst en Jim Aernouts.

Met nog dik 36 km voor de boeg toonde geletruidrager Christophe Froome zich een eerste maal aan de 25.000 ‘natte’ toeschouwers. De Sky-renner kreeg Rob Peeters en Onghena als bondgenoten mee. Het peloton liet echter niet begaan. Een volgende poging, ditmaal met Frederik Willems en Bjorn De Decker, kende evenmin succes. Nadat Boucher en Guy Smet op hun beurt weer waren bijgebeend, trok Joaquim Rodriguez op avontuur. Froome overbrugde de kloof en vloerde hem in de spurt. Marcel Kittel won de spurt van de groep voor Steegmans en Keisse.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio