Nu al de ontdekking van de eerste speeldag: Shangyan Wang

Nu al de ontdekking van de eerste speeldag: Shangyan Wang

Wang was moe na de wedstrijd: ‘Ik heb ontelbare meters gelopen en het was behoorlijk warm.’ Foto: blg

BRUGGE - De Chinees Shangyan Wang kreeg vrijdag tegen Charleroi onverwacht zijn kans in de basis bij Club Brugge, en bedankte met een wereldgoal die Club op weg naar de overwinning zette.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be

In de voorbereiding had Wang op de Belfius Tour al een paar keer de harten van de blauw-zwarte fans veroverd. Hij liep en zwoegde alsof zijn leven er van afhing en dat zien ze graag bij Club. Maar ook ­Garrido maakte snel duidelijk dat hij wel iets zag in die 22-jarige Chinees en ijverde er voor om hem mee te nemen op stage naar Manchester. Wang kreeg zijn contract maar niemand had verwacht dat hij zo vroeg zijn kans zou krijgen. Omdat Victor ­Vazquez nog altijd sukkelt met zijn knie koos Garrido voor zijn nieuwe chouchou uit China.

Goede trap

 ‘Tijdens de rust had de trainer mij een boost aan vertrouwen gegeven door mij te verzekeren dat ik mijn kans moest gaan en in staat was om te scoren' vertelde Wang na de wedstrijd. 'Toen ik die bal kreeg, heb ik geen seconde getwijfeld en trapte ik.’

Wang liet meteen zien dat hij een goede trap heeft want hij kogelde de bal staalhard met zijn rechter in de linkerhoek. De ontlading was groot en zelfs doelman Mathew ­Ryan kwam ver uit zijn doel gelopen om de nieuwe sensatie uit China te bespringen. Meer dan ooit krijgt Club een internationaal tintje maar Wang is duidelijk al geliefd in de Brugse kleedkamer.

'Lieve jongen'

‘Wang is een vriendelijke en lieve jongen en heeft ook het voordeel dat hij Engels praat en begrijpt’, vertelde ploegmaat Eidur ­Gudjohnsen. 'Hij is ook slim op het veld en ziet het prima. Hij kan best een aardig potje voetballen.’

Lees hier de volledige reactie van Wang na de wedstrijd

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.