Spoorlijn tussen Diest en Aarschot helemaal hersteld

Op de spoorlijn tussen Diest en Aarschot is de bovenleiding, die geknapt was door een omgevallen boom, rond 20.45 uur helemaal hersteld. Het treinverkeer kan er weer over twee sporen, zo meldt woordvoerder Thomas Baeken en infrastructuurbeheerder Infrabel.

Door de omgewaaide boom was vanaf zaterdagochtend 10.10 uur geen treinverkeer meer mogelijk. Tot 16.30 uur, toen één van beide sporen weer was hersteld, werden vervangbussen ingelegd.

Nadat het treinverkeer over een spoor was hernomen, waren vertragingen van gemiddeld tien minuten het gevolg. Sinds 20.45 uur zijn de herstellingswerken helemaal afgerond en zijn beide sporen beschikbaar.

Nog meer spoorproblemen

Door het hevige onweer kwam omstreeks 11.30 uur ook een boom op de bovenleiding terecht tussen Eigenbrakel en Brussel-Zuid. Ook daar is geen treinverkeer, maar de schade zou moeten meevallen, klinkt het. Tussen 14.00 en 15.00 uur wordt de bovenleiding opnieuw hersteld. Ook daar zijn vervangbussen ingelegd.

De bliksem sloeg daarnaast in op de bovenleiding op de lijn 96 tussen Halle en ‘s-Gravenbrakel. Eén spoor is er versperd, wat vertragingen van vijf tot vijftien minuten oplevert per trein, aldus Baeken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees