Schutter doodt zes mensen in Florida

Schutter doodt zes mensen in Florida

De politie zette de buurt in Hialeah af waar de schietpartij plaatsvond. Foto: EPA

Een schutter heeft vannacht zes mensen neergeschoten in een appartementsgebouw in Hialeah, een voorstad van Miami in Florida. De man hield nog twee mensen gegijzeld toen hij door de politie werd doodgeschoten. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten zaterdag, aldus CNN.

De man had zichzelf verschanst in het appartementsgebouw en hield er een man en een vrouw gegijzeld. De politie werdom 18.30 uur lokale tijd verwittigd en toen ze ter plaatse kwam, ontdekte ze twee met kogels gevelde lichamen in het gebouw. In de buurt waren ook geweerschoten te horen.

Daarop probeerde de politie te onderhandelen met de schutter. Toen dat geen resultaat opleverde, werd een speciaal interventieteam ingeschakeld. Die kon de twee gijzelaars redden en de dader neerschieten.

In het appartementencomplex vond de politie nadien nog verschillende lichamen. Een daarvan lag aan de overkant van de straat. Volgens politiewoordvoerder Eddie Rodriguez werd het slachtoffer mogelijk geraakt door een rondzwervende kogel.

Volgens de Miami Herald heeft mogelijk een ruzie over een appartement het bloedbad veroorzaakt. Tot de slachtoffers behoorden naar verluidt ook de beheerder van het gebouw en diens vrouw. De dochter van de vermoorde beheerder verklaarde aan de Miami Herald dat haar ouders naar het appartement waren gegaan om met de bewoner te praten. Die had blijkbaar zijn bezwaar over iets gemaakt. Of het om de schutter ging, is niet duidelijk.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees