Politici scharen zich massaal achter zoektocht naar Aurore Ruyffelaere (29)

Vermist na nachtje Gentse Feesten

GENT/DE PINTE - De 29-jarige Aurore Ruyffelaere uit De Pinte is sinds zaterdagochtend vermist na een bezoek aan de Gentse Feesten. Aurore is de dochter van Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van het Vlaams Agentschap voor Interna­tionaal Ondernemen. Het Gentse parket spreekt van een onrustwekkende verdwijning.

Daniël Termont, Fientje Moerman, Freya Van den Bossche, Gwendolyn Rutten ... Heel wat Vlaamse politici riepen gisteren via verschillende sociale media op om naar ­Aurore Ruyffelaere te zoeken. De 29-jarige dochter van ­Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van het Vlaams Agentschap voor Internationaal ondernemen, verdween zaterdagochtend na een nachtje stappen met vriendinnen op de Gentse Feesten.

Vooraleer ze naar de Gentse Feesten ging, liet Aurore haar grijze Volkswagen Polo achter op een afgelegen parking aan het Maaltebruggepark in Sint-Denijs-Westrem, vlak bij de R4. Vandaar nam ze tram 1 richting centrum. Aurore moest zaterdagochtend naar een begrafenis en nam rond 3.30 uur afscheid van haar vriendinnen. Vermoedelijk ging ze daarna met de tram terug naar Sint-Denijs-Westrem. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

Toen Aurore niet op de begrafenis verscheen, verwittigde vader Pierre Ruyffelaere de politie. ‘Sinds zaterdag gaat haar gsm meteen over op voicemail. Niets wees er de afgelopen dagen op dat ze lang van huis zou zijn. Mijn dochter woont sinds maart alleen, heeft een hond en zorgt ook voor de hond van iemand anders. Ze is heel plichtbewust en zou die dieren nooit zomaar achterlaten. Maar mijn dochter is volwassen, en je weet natuurlijk nooit wie ze is tegengekomen. Maar dan zou ze toch iets hebben laten weten.’

‘Zeer onrustwekkend’

Het Gentse parket, de lokale recherche en de cel Vermiste Personen startten afgelopen weekend al een onderzoek. ‘Voorlopig zonder resultaat’, zegt Annemie Serlippens van het Gentse parket. ‘De verdwijning wordt als zeer onrustwekkend beschouwd. We houden alle pistes open en gaan onder andere de camerabeelden van de Feestenzone bekijken.’ De vriendinnen van Aurore zijn al ondervraagd, maar dat leverde voorlopig geen doorbraak op.

Vader Pierre is ook zelf naar de parking in Sint-Denijs-Westrem gereden, maar vond geen aanwijzingen. ‘Ik heb er niets gezien. We moeten zo snel mogelijk te weten komen wat er op die parking gebeurd is en waar mijn dochter is. De politie gaat vandaag nog haar huis in De Pinte onderzoeken, hopelijk levert dat iets op.’
 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio