Food

Limburgs festival schenkt bier in plastic flesjes

Limburgs festival schenkt bier in plastic flesjes

Foto: ss

Na het Duvelglas uit kunststof op Gent Jazz, kan ook het Limburgse Countryfestival uitpakken met een bierprimeur. Het festival in Sint-Truiden, dat plaatsvindt op 30 en 31 augustus, zal de festivalgangers voor de allereerste keer bier in petflesjes schenken.

Het manoeuvreren met pintjes tussen een opeengepakte massa gaat in de toekomst misschien gepaard met iets minder bierverlies. Brouwerij Martens uit Bocholt, de oudste brouwerij van Limburg, stelt na Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje nu ook de eigen landgenoten voor aan bier in PET-flessen op festivals.

Nadat Duitsland in 2003 statiegeld op drankblikjes had ingevoerd, zocht het Limburgse bedrijf naar een alternatief. Vijftien miljoen euro onderzoeksgeld later wist de brouwerij nog datzelfde jaar haar eerste bier in plastic flesjes voor te stellen, zonder dat de smaak wordt beïnvloed door het plastic.

De pils in plastic flesjes van 33 cl worden voor het eerst voorgesteld op het allereerste Countryfestival, dat eind augustus plaatsvindt aan Château de la Motte in Sint-Truiden.

Corrigeer