Mattice (5) verdrinkt in omheind zwembad

Mattice (5) verdrinkt in omheind zwembad

Mattice bij mama Laetitia en papa Alexis.

KEERBERGEN - De vijfjarige Mattice Weyts is verdronken in het zwembad bij hem thuis in Keerbergen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het zwembad was nochtans omheind.

Mattice zat vorige week maandag samen met zijn mama Laetitia aan het omheinde zwembad op het dakterras van hun huis. Hij was een sandwich aan het eten toen zijn mama en oma even naar binnengingen. ‘Toen ze terugkwamen, vonden ze Mattice op de bodem van het zwembad’, zegt de zwaar aangeslagen papa Alexis in Het Laatste Nieuws.

Er werd eerst ter plaatse geprobeerd om Mattice te reanimeren, dan werd het jongetje naar het UZ Leuven gebracht, waar hij dagenlang in coma lag. De artsen zeiden vorige vrijdag dat er geen hoop meer voor Mattice was.

Poortje

Mattice had vlak voor het incident nog zwembandjes aan, maar omdat hij aan het eten was, had zijn moeder die even uitgedaan. Het zwembad is volledig omheind, maar vermoed wordt dat Mattice via het poortje in het zwembad geraakt is.

De vader van Mattice is zelf een gediplomeerd duiker, hij is zelfs speciaal getraind in het redden en reanimeren van verdrinkingsslachtoffers. Hij wil er nu zijn levensdoel van maken. ‘Het sensibiliseren van schoolkinderen en het aanleren van een hartmassage op school kan zo belangrijk zijn’, zegt hij. ‘Ik vind dat ik dat aan mijn zoontje verschuldigd ben.’

De begrafenis van Mattice, lid van voetbalclub SK Keerbergen en turnclub de Gympies, vindt donderdag om 11.30 uur plaats in de kerk van Keerbergen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio