Switch Medifun Fitness spaart 1.500 euro bijeen

Davy rent Ventoux op voor nieuwe rolstoel

© osw

Fitnesscentrum Switch Medifun Fitness heeft 1.500 euro bijeen gespaard om een nieuwe rolstoel te kopen voor Dimitri Kinna. Uitbater Davy Goossens moest daarvoor wel de Ventoux oprennen.

Olivier Scheir

Davy Goossens van Switch Medifun in de Brugstraat in Vinderhoute vertelt de achtergrond van het initiatief. ‘In april 2012 begon Dimitri Kinna bij ons te fitnessen en al snel werd het verhaal gedaan over hoe hij ten gevolge van een ernstig verkeersongeval in een rolstoel is beland. Hij heeft dringend nood aan een nieuwe rolstoel en door de hoge kostprijs is het niet evident die volledig zelf te betalen. Zo kreeg ik het idee om via de fitness een goed doel te organiseren waarbij we Dimitri financieel konden bijstaan. Ik dacht direct al verder na en zag het wel zitten om jaarlijks een persoon of organisatie te steunen die onze hulp goed kan gebruiken. In september 2012 heb ik dan tijdens onze jaarlijkse opendeurweek ons nieuw initiatief gelanceerd onder de naam Switch Steunt. Om dit wat aantrekkelijk te maken heb ik beslist om een sportieve tegenprestatie te leveren om ons goede doel te promoten. Zo heb ik tijdens de opendeurweek de mensen uitgedaagd om gedurende een week zoveel mogelijk kilometers af te leggen op de fiets, loopband en crosstrainer. Per schijf van vijfhonderd kilometer zou ik een extra loopuitdaging uitvoeren.’ Die waren niet van de minste. Bij duizend kilometer zou Davy én de Antwerp 10 miles én de 20 km door Brussel lopen. Bij 1500 km deed hij er nog de Loop van Vlaanderen bovenop en wanneer de teller de 2000 km overschreed, kwam daarbij nog eens de bestorming -lopend!- van de Mont Ventoux als toetje. Uiteindelijk bleek niet minder dan 2069 km te zijn afgelegd in de zaal, dus mocht Davy zich opmaken voor alle uitdagingen. ‘De toon was inderdaad gezet, ‘Switch Steunt’ was gelanceerd en vanaf 2013 zijn we op zoek gegaan naar sponsors en hebben we een tombola georganiseerd om geld in te zamelen.’ Intussen heeft Davy alle uitdagingen achter de kiezen met de Mont Ventoux vanuit Sault in een tijd van 2u 24 minuten als hoogtepunt.

Receptie met cheque

Alles werd afgesloten met een receptie waarbij de cheque van 1500 euro werd overhandigd aan een dolgelukkige Dimitri.

De actie ‘Switch Steunt’ blijft intussen verder lopen. ‘Onze volgende sportieve uitdaging ligt al vast en zal bekend gemaakt worden tijdens onze opendeurweek in september’, verklapt Davy nog.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio